8
szept

Motoros Emléknap és Tiszteletkör a Hungaroringen

Szeptember 10-én 15 órától az RBIKER szervezésében a Hungaroringen, ott ahol a Forma-1 vagy épp a MotoGP gigászai szoktak száguldozni, most te is tehetsz egy tiszteletkört mindazokért akik az égi pályákon róják a köröket és sajnos már nem lehetnek velünk.

A csapat emléktábla állításával és gyertyagyújtással emlékezik majd meg egykori versenyzőnkről, a tavaly elhunyt Bitter Sándorról. Bitti több évtizednyi sportteljesítményét olyan neves futamok koronázzák, mint a Man-szigeti TT, vagy a Macaó GP, de rajthoz állt az Endurance VB-n, Daytona 200, NorthWest 200, Ulster GP-n is. Első győzelmét a Hungaroringen szerezte 1993-ban szupersport kategóriában. Többszörös magyar bajnoki címeket és számos futamgyőzelmet aratott rangos csapatokban és a Suzukik pilótájaként.

Mike Tamás airbrush művész egy sajátos kezdeményezéssel tiszteleg jó barátja Bitti előtt és elkészít egy Bitter Sándor emléksisakot melyet az emléknapon kiállításra, majd árverésre kerül, hogy az ebből befolyt összeget jótékony célokra fordíthassa. Részleteket itt olvashattok a Bitti emléksisakról.

Cégünk az Auner Motorsport Kft. is tett egy felajánlást, és az emléknapon megtekinthetitek egykori versenyzőnk régi bőrruháját, dedikált Man szigeti poszterét, és a részvételi emlékplakettjét is amiket még annak idején cégünknek ajándékozott megköszönve a támogatást.

Találkozhattok, beszélgethettek az eseményen résztvevő számos versenyzővel is, megnézhettek versenymotorokat és betekintést nyerhettek a motoros képzések világába. A H-Moto Team és Tomracing Motorsport versenyzői is képviseltetik magukat a rendezvényen. Érkezik a pályára Juhász Dávid, Gyutai Adrián, Számadó Máté, Kurta János, Horváth Lajos “Laller dakar”, Szabó Henrik, Tóth Ádám “Team Tóth”, Rizmayer Gábor is.

Mindezek mellett filmvetítés is vár benneteket Bitti versenyeiről.

Csatlakozz a „Motoros Emléknap és Tiszteletkör a Hungaroringen” Facebook eseményhez!

A programra egyénileg kell érkezni, de az RBiker csapata szervezett egy közös motorozást a környéken 15 órától az alábbi útvonallal.

Emlékezzünk együtt tavaly elhunyt barátunkra legkedvesebb motorversenyzőnkre, Bitter Bitti Sándorra!

 

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL DÍJTALAN!

2016.09.10.

  • 14:30 gyülekező, majd 15:00 közös túra a Hungaroring főbejáratánál a Mol benzinkúttal szemben lévő parkolóból indulva. A környéken teszünk egy kört és ide is érkezünk vissza. Útvonal!
  • 15:45-55 kor érkezés a Hungaroringre a túráról, illetve aki önállóan ide érkezik az is a Mol benzinkúttal szemben lévő murvás parkolóban várakozzon.
  • 16:00 felvezetéssel hajtunk be a pálya kijelölt területére (Porsche parkoló) és ott sorokban elosztva parkolunk le a már pályára való felvezetés rendjében.
  • 16:30-tól Emléktábla és Emléksisak megtekintése. A megemlékezésen együtt veszünk részt a H-Moto Team és Tomracing Motorsport versenyzőivel, szintén velünk lesz: Juhász Dávid, Gyutai Adrián, Számadó Máté, Kurta János, Horváth Lajos „Laller dakar”, Szabó Henrik, Tóth Ádám „Team Tóth”, Rizmayer Gábor… és még sokan mások. Többen versenymotorjaikkal együtt érkeznek, így lehetőség lesz a megemlékezés és tiszteletkör előtt megcsodálni a gépeket és beszélgetni a versenyzőkkel. Közben filmvetítés Bitter Sanyi versenyein készült felvételekkel.
  • 17:45 Öltözés és vonulás a motorokhoz.
  • 18:00 Egy tiszteletkör a pályán instruktori felvezetéssel. Bármilyen motoros ruházatban lehetséges a pályára való felhajtás és az utassal történő motorozás is megengedett! A sebesség visszafogott tempóban lesz a biztonságot szem előtt tartva, és így reményeink szerint mindenkiről fog készülni fotó a pályán.
  • 18:30 körül a parkolóban ahonnan indultunk gyertya gyújtás lenne, majd távozás és felvezetéssel kísérve minket a főbejárathoz búcsúzunk.

+

Alább a Facebook eseményben leírt részletes információkat közöljük változtatás nélkül:

Űzheted csak hobbiként vagy sportszerűen, a motorozás adta élményt jó megélni.

Egy emléknap keretében szeretnénk pályára hívni mindenkit, hogy tiszteletkört tehessünk együtt azok előtt akik már nincsenek velünk, és akikre büszkék lehetünk.

Egy közös túrával érkeznénk meg a pályához és tennénk tiszteletünket, találkozunk sportolókkal, betekintést nyerhetünk a Motoros nyílt nap világába és kapunk felvezetést a pályára a Hungaroring Motoros Akadémia támogatásával. A pályán a tiszteletkört videón és fotókkal is megörökítjük és azt az esemény oldalán közzé is tesszük.

Az esemény kiemelt megemlékezésén Bitter Sándor motorversenyző előtt tisztelgünk. Bitti több évtizednyi sportteljesítményét olyan neves futamok koronázzák, mint a Man-szigeti TT, vagy a Macaó GP, de rajthoz állt az Endurance VB-n, Daytona 200, NorthWest 200, Ulster GP-n is. Első győzelmét a Hungaroringen szerezte 1993-ban szupersport kategóriában. Többszörös magyar bajnoki címeket és számos futamgyőzelmet aratott rangos csapatokban és Suzukik pilótájaként.

Szeptemberben lesz egy éve, hogy Bitti elhunyt. Sokan tisztelték és őrzik emlékét, így határozta el Mike Tamás airbrush művész, hogy egy sajátos kezdeményezéssel tisztelegjen egykori barátja előtt és elkészítsen egy Bitter Sándor emléksisakot. Az elkészült sisak az emléknap alkalmával a Hungaroringen kerül kiállításra elsőként. Mike Tamás a sisakot árverésre bocsátja, a befolyt összeget jótékony célra fordítva. Itt az alkalom, hogy a legnagyobb rajongó megszerezhessen magának egy igazi ritkaságot! A projektről itt is tájékozódhattok

A helyszínen Bittinek emléket állítunk és közösen gyertyát gyújtunk a nap zárásaként.

Az esemény nem csak a megemlékezés, hanem az előre tekintés napja is. Számos versenyzővel találkozhattok és beszélgethettek, megtekinthettek versenymotorokat és betekintést nyerhettek a motoros képzések világába. Filmvetítés vár titeket Bitti versenyeiről, amelyben megismerhetitek az egyik legelképesztőbb motorverseny világát. Várunk mindenkit egy közös útra „vissza a jövőbe”!

A RENDEZVÉNYEN VALÓ RÉSZVÉTEL DÍJTALAN!

2016.09.10.
14:30 gyülekező, majd 15:00 közös túra a Hungaroring főbejáratánál a Mol benzinkúttal szemben lévő parkolóból indulva. A környéken teszünk egy kört és ide is érkezünk vissza. Útvonal!

15:45-55 kor érkezés a Hungaroringre a túráról, illetve aki önállóan ide érkezik az is a Mol benzinkúttal szemben lévő murvás parkolóban várakozzon.

16:00 felvezetéssel hajtunk be a pálya kijelölt területére (Porsche parkoló) és ott sorokban elosztva parkolunk le a már pályára való felvezetés rendjében.

16:30-tól Emléktábla és Emléksisak megtekintése. A megemlékezésen együtt veszünk részt a H-Moto Team és Tomracing Motorsport versenyzőivel, szintén velünk lesz: Juhász Dávid, Gyutai Adrián, Számadó Máté, Kurta János, Horváth Lajos „Laller dakar”, Szabó Henrik, Tóth Ádám „Team Tóth”, Rizmayer Gábor… és még sokan mások. Többen versenymotorjaikkal együtt érkeznek, így lehetőség lesz a megemlékezés és tiszteletkör előtt megcsodálni a gépeket és beszélgetni a versenyzőkkel. Közben filmvetítés Bitter Sanyi versenyein készült felvételekkel.

17:45 Öltözés és vonulás a motorokhoz.

18:00 Egy tiszteletkör a pályán instruktori felvezetéssel. Bármilyen motoros ruházatban lehetséges a pályára való felhajtás és az utassal történő motorozás is megengedett! A sebesség visszafogott tempóban lesz a biztonságot szem előtt tartva, és így reményeink szerint mindenkiről fog készülni fotó a pályán.
18:30 körül a parkolóban ahonnan indultunk gyertya gyújtás lenne, majd távozás és felvezetéssel kísérve minket a főbejárathoz búcsúzunk.

 

Kapcsolat