23
jan
Leatt GPX 5.5 FlexLock offroad csizma

GPX 5.5 FlexLock csizma, a Leatt új terméke!

Új csizma készletünkön! Három év fejlesztés után a Leatt kiadta az új GPX 5.5 FlexLock csizmáját. Ezzel az új termékkel a Leatt mostantól a talptól a fejtetőig tud protektorokat kínálni minden motocross és eduro fanatikus számára. A Leatt mérnökei olyan csizmát akartak létrehozni amely optimális tapadást és mozgásszabadságot biztosít, hogy a lehető legjobb összhangba hozhassa a pilótát motorkerékpárjával. Mindeközben védi a lábát és bokáját, valamint csökkenti a bokára és a térdre ható erőket.

Mindezek megvalósításához a tervezők megálmodták a „FlexLock” rendszert, amely a meg nem nevezett versenytárs (Alpinestars Tech 7) csizmájával szemben 37%-al csökkenti a boka és 35%-al a térd terhelését.

A Leatt által létrehozott FlexLock egy több irányba mozgó rendszer, amely hasonlóan a legtöbb csuklós off-road csizmához, lehetővé teszi az előre és hátra mozgást. Ezenkívül befelé és kifelé is képes hajlani, melynek célja a boka természetes mozgásának utánozása. A csizma ezen irányokba való hajalását a FlexLock rendszer korlátozza, így a bokát megtartja mielőtt kibicsaklana.

A csizma négy csattal rendelkezik, valamint egy tépőzáras rendszerrel a csizma szárának tetején, amely lehetővé teszi a csatok meghúzását és fixálását. Ez a tépőzáras rendszer elősegíti a csizma felső részének lezárását, így nem fog előfordulni hogy résnyire nyitva marad ahogy más hasonló csizmáknál.

A maximális kényelem érdekében a GPX 5.5 csizma belső része ütéselnyelő puha szivaccsal van kipárnázva, hogy a lehető legjobb komfortot biztosítsa. A lábfejrészt széles lábakhoz tervezték, alacsony profillal, így a váltás egyszerű és könnyed lesz.

Milyen érzés a Leatt GPX 5.5 FlexLock offroad csizmát használni?

Röviden annyit mondhatunk, hogy szinte kiváló. Kényelmes és hozza az Alpinestars Tech 7 által is megvalósított utcai cipő érzést. A terjedelmes véleményünk pedig szintén nagyon pozitív. Első tapintásra érezni, hogy van benne anyag és kimagasló minőség. Súlyra nem könnyű, de nem is nehezebb az ezen a szinten lévő versenytársainál. Csatjai erősek és nagyon strapabírónak tűnnek, kezelésük kényelmes és egyszerű. A motor felőli részén a bokánál gumis anyaggal borították ami nagyban segít tartani a motorkerékpárt. A csizma lábszárának felső részén sok műanyag protektorral van ellátva, mégis meglehetősen rugalmas.

A csizma méretpontos, a lábfej belső része nagyon kényelmes párnázatot kapott. Kívülről a GPX 5.5 FlexLock kialakítása kicsinek tűnik, belül mégis tágas és elegendő helyet biztosít a szélesebb lábfejjel rendelkezőknek is.

Csatjainak beállítása egyszerű, biztosan zár. A csizma szárának végén található zár is jó ötletnek tűnik. Ez sáros és vizes körülmények között nagy előnyt jelenthet, mivel így csökkentheti a csizmába jutó vizet és sarat.

Használatánál nagyon jól kezelhető a váltó és a fékpedál is. Belül a boka részen nagyon kényelmes, nem laza és nem is túl feszes a megfelelő mennyiségű és minőségű párnázatnak köszönhetően. A talprész szintén jó. Megmarad a lábtartón anélkül, hogy túlságosan rátapadna mikor a lábfejet előre vagy hátra kell mozdítani. További előnye, hogy jó szellőzik, menet közben jól átjárja a levegő.

Kapcsolat