21
jan
FunnelWeb Proline Légszűrő

FunnelWeb Légszűrő kínálatunkban!

Bemutatjuk legújabb légszűrő újdonságunkat a FunnelWeb-től, az innovatív kialakítással rendelkező ProLine termékcsaládot. Ez az offroad szegmenshez létrehozott termék kiváló minőségű habszivacsból készült mely kimagasló védelmet és teljesítmény növekedést kínál motorkerékpárjainknak megfizethető áron. Ráadásul mindezt a hagyományos légszűrőkhöz viszonyítva hosszabb távon.

A ProLine levegőszűrőket több mint 18 hónapnyi tesztelés és fejlesztés során tökéletesítették. Mindenféle terepen kipróbálták, többek között az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában és Európában is. Ezt az innovatív terméket egyébként Ausztráliában hozták létre és hamar ismert lett a piramisszerű kialakításáról és egyrétegű poliuretán hab anyagáról. Ennek az érdekes formatervnek természetesen gyakorlati haszna is van, ugyanis ezen légszűrők külső felülete egy hagyományoshoz képest konkrétan a duplája.

Az off road motorok piacán megannyi típusú légszűrőt alkalmaztak az elmúlt 60 évben. Voltak már többek között papírszűrők, több sűrűségű szűrők, kupolás szűrők, redőzött szűrők, dupla rétegű szűrők és eldobható szűrők is. Ezen alkatrész kialakításánál a fő cél mindig az, hogy a levegőt a lehető legjobban átengedje, miközben a legapróbb szennyeződéseket is maximálisan megszűrje. A FunnelWeb pedig ezt meg is valósította. A légszűrők az egyik olyan szegmense az off road motorozásnak, amelyben még mindig korlátlan lehetőség rejlik a kreatív, újító vállalatok számára, ahogy azt a FunnelWeb is mutatja innovatív légszűrőivel.

Az egy darabból álló, gúlákkal ellátott légszűrő felülete, kiterjedésében nagyobb mint a legtöbb hagyományos társa. Ez a megnövekedett felület pedig lehetővé teszi, hogy több szennyeződést szűrhessen meg, ezáltal hosszabb távon használható. Valamint a FunnelWeb extra nagy felületének köszönhetően a szűrő légáteresztő képessége a szennyeződések lerakódását követően is kiváló. A levegő nagyobb felületen tud bejutni a motorba, ezáltal a légszűrőt sokkal kevesebbszer szükséges tisztítani és cserélni.

Miért használ a FunnelWeb egyrétegű szivacsot a többi légszűrőnél használt két réteg helyett? Egyrészt az egyrétegű szivacs jobban megtartja az alakját, másrészt ezeknél nem ragadhat szennyeződést a rétegek közé, mivel a légszűrő egyetlen darabból áll. A FunnelWeb úgy véli, hogy a szimpla rétegű de vastagabb szivacs jobban teljesít a szennyeződések kiszűrését illetően, mint egy sűrű és egy lágyabb réteggel rendelkező társa.

Amennyiben a FunnelWeb ProLine légszűrői felkeltették az érdeklődésedet és tennél velük egy próbát, abban az esetben IDE KATTINTVA eléred őket webáruházunkban!

FunnelWeb légszűrő tisztítása és olajozása:

A légszűrő szervizeléséhez a legmegfelelőbb hely egy zárt műhely. A legjobb eredmény elérése érdekében a szűrő karbantartásához csak külön a légszűrőkhöz kifejlesztett olajat és légszűrő mosó folyadékot használj. Mi a Putoline minőségi szűrőtisztító folyadékát és légszűrő olaját ajánljuk, amelyek kifejezetten erre a célra készültek. A légszűrők tisztításához és olajozásához legjobb megoldásként az ITT elérhető vödrökből, olajból és tisztítószerből álló szettet tudjuk javasolni. Kerüld a motor vagy a váltóolaj használatát a légszűrőnél, mivel ezek sokkal gyorsabban ürülnek ki a szivacsból mint az erre a célra fejlesztett légszűrőolajak. A kőolaj alapú tisztítószerek nem ideálisak sem a környezet sem használója számára, és a légszűrő anyagát is roncsolják. A szennyeződések korlátozhatják a légáramlást ami teljesítménycsökkenést eredményezhet. A FunnelWeb szűrőt akkor szükséges tisztítani, amikor a kis piramisok csúcsai kiszáradtak a légszűrő teljes felületén.

A légszűrő tisztítása:

  1. Óvatosan távolítsd el a szűrőt és rázd meg, vagy kefével távolítsd el a szennyeződéseket.
  2. Távolítsd el a szűrőt a tartókeretből, önts vagy permetezz légszűrő tisztító folyadékot a felületére és alaposan masszírozd át, amíg az olaj és a szennyeződések ki nem ürülnek belőle. Öblítsd ki a szivacsot tiszta vízben és amennyiben szükséges, ismételd meg a folyamatot.
  3. Rázd ki a fölösleges vizet, és helyezd a légszűrőt jól szellőző, száraz, közvetlen napfénytől védett helyre.

A légszűrő olajozása:

A száraz szivacsban nem akadnak meg a szennyeződéseket, ezért a légszűrő olajozására mindenképp szükség van! Akár egy kisebb száraz terület is lehetővé teszi, hogy a szennyeződés gyakorlatilag akadály nélkül a motorba jusson, így feltétlenül szükséges a szivacs teljes beolajozása.A szűrő megfelelő olajozásának legjobb módja a szivacs teljes egészében való elmerítése a légszűrő olajban majd a felesleg kiürítése belőle.

  1. Önts egy liter szűrőolajat egy jó minőségű vödörbe melyet légmentesen letudsz zárni.
  2. Merítsd el benne teljesen a légszűrőt, és facsard a felesleges olajat vissza a vödörbe. Helyezd vissza a vödör fedelét, így az olaj a következő szűrők tisztításnál is használható lesz. (1 liter légszűrő olaj kb. 10 levegőszűrő olajozásához elegendő.)
  3. Hagyd a légszűrőt 15 percig állni, majd masszírozd át, hogy az olaj egyenletesen elosztódjon benne.
  4. Vigyél fel egy réteg zsírt a szűrő tömítésére, és helyezd vissza a motorkerékpárba.

Kapcsolat