17
jan
Alpinestars SuperTech SM10 Bukósisak

Bukósisakot dob piacra az Alpinestars! – SuperTech SM10

Megannyi fejlesztéssel töltött esztendő után az Alpinestars bejelentette, hamarosan érkezik legújabb termékük, a Supertech SM10 névre hallgató motocross bukósisak. Tehát a több éves cross csizma, páncél, protektoring, nyakvédő és egyéb protektorok gyártása után az olasz cég belekóstol a bukósisakok fejlesztésébe is.

Merész vállalkozás ez az Alpinestarstól, ugyanis a bukósisak szegmenst már eléggé lefedték a konkurens márkák. Természetesen ez nem zárja ki, hogy ne lenne kelendő egy az általuk fémjelzett termék ebben a szegmensben. Mint megszoktuk, a kimagasló népszerűségnek örvendő Alpinestars, ezen termékével is a legmagasabb minőségre és egyedülálló védelemre törekszik. Persze megeshet, hogy nehéz lesz labdába rúgniuk a méltán híres Airoh Aviator bukósisakokkal szemben.

Viszont egy jól eltalált árral könnyedén megállná a helyét, és akár a többi gyártót is az alacsonyabb árak kalkulálására kényszerítheti.
Az árat egyelőre sajnos még nem tudjuk, viszont az eddigi információk alapján az Alpinestars hivatalos bemutatóján (2018 tavaszán) minden részletet megtudhatunk a SuperTech SM10 bukósisakokról.

Alpinestars SuperTech SM10 bukósisak tulajdonságok

Az Alpinestars célja az volt, hogy olyan egyedi bukósisakot tegyenek le az asztalra, amely túlmutat a piacon fellelhető összes hasonló terméken.

Természetesen tudják, hogy sokaknak a súly az elsődleges, de ehelyett a saját elképzeléseiket követték, így a bukósisak tömege csak másodlagos szempont volt és inkább a maximális védelem kialakítására helyezték a hangsúlyt. Ezt nem is aprózták el, ugyanis az Alpinestars bukósisakja a FIM által 2021-re meghatározott ütközéselnyelés és védelem értékének a dupláját hozza!

Ez többek között köszönhető az olyan, a pilótát védő technológiáknak, mint a Fox bukósisakjainál már jól ismert MIPS, és a Pea Head System.

További biztonsági intézkedésük még a három ponton rögzített silt/visor, ami ugyan csak a Fox bukósisakjaihoz hasonlóan, nagyobb erőhatás következtében lepattan a sisakról. Így a hobbistáknak pénztárca kímélő is, mivel nem törik el a silt esésnél, valamint ezzel is segíti a sérülések elkerülését.
Hogy ez ugyan az a mágneses technológia-e amit a Fox Racing alkalmaz, vagy esetleg egy merőben más megoldás, az egyelőre nem derült ki.

A SuperTech SM10 kialakításánál figyelembe vették azt is, hogy a lehető legjobban illeszkedjen az Alpinestars BNS nyakvédőihez.

Természetesen az SM10 bukósisakok teljes carbon héjszerkezettel rendelkeznek. 2019 szeptemberében pedig érkezik a kisebb testvér SM8 néven, multi kompozit héjjal. (Várhatóan középkategóriás áron)

Mint az a lentebb megtalálható, Vital MX által megosztott videóból is kiderül, a SuperTech SM10 bukósisakok hivatalos megjelenése 2018 szeptember magasságában várható.

Természetesen amint forgalmazásra kerül sor, nálunk megtalálod majd az SM10-es bukósisakokat webáruházunkban és üzletünkben egyaránt!

Kapcsolat